Κέικ γιαουρτιού με αμύγδαλα και βερίκοκα

Μερίδες

10

Προετοιμασία

15 min

Μαγείρεμα

50 min

Πραγματικά αυτό το κέικ θα σας στείλει στον… παράδεισο! Πρόκειται για μια πολύ γευστική συνταγή που τα έχει όλα… γιαούρτι, αμύγδαλα και βερίκοκα!

Για το κέικ γιαουρτιού με αμύγδαλα και βερίκοκα

  • 410 γρ. ‏βερίκοκα κομμένα στη μέση
  • 125 γρ. ‏ανάλατο βούτυρο
  • 1/2 φλιτζ. ‏άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 ‏αυγά
  • 1 1/3 φλιτζ. ‏αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 175 γρ. ‏γιαούρτι
  • 1/4 φλιτζ. ‏αμυγδαλόψιχα
  • 1/4 φλιτζ. ‏τριμμένη αποξηραμένη καρύδα
  • 200 γρ. ‏γιαούρτι με φρούτα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C.
  2. Τοποθετήστε λαδόκολλα σε μία φόρμα για κέικ, ακτίνας 20 εκ.
  3. Ανακατέψτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει το μείγμα απαλό.
  4. Προσθέστε τα αυγά (1 κάθε φορά) ανακατεύοντας πολύ καλά κάθε φορά.
  5. Προσθέστε το αλεύρι και το γιαούρτι και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Ρίξτε το μισό μείγμα του κέικ στη φόρμα.
  7. Ύστερα απλώστε τα κομμένα βερίκοκα πάνω από το μείγμα.
  8. Μετά ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα πάνω από τα βερίκοκα.
  9. Περιχύστε από πάνω τα αμύγδαλα και την καρύδα.
  10. Ψήστε το κέικ για 40-50 λεπτά και ύστερα αφού το αφήσετε λίγο να κρυώσει, απολαύστε το!

keik_giaourtiou_me_amygdala_kai_verikoka1

Πηγή: foodmaniacs.grbestrecipes.com.au

Δείτε και αυτές τις συνταγές

Share & Print

50 0 100 2

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε μας την άποψη σας