Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα

Συνταγή για μια υπέροχη και γευστική σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα! Αν αγαπάτε τη γεύση του πορτοκαλιού και παράλληλα σας αρέσουν τα σιροπιαστά γλυκά και οι γλυκές πίτες-κέικ τότε αυτή είναι η συνταγή σας!

Και φυσικά μη μείνεις εδώ… Δες ακόμα τις συνταγές μας για σούπερ γρήγορη πορτοκαλόπιτα αλλά και την πιο εύκολη πορτοκαλόπιτα!

Σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα

  • Χρόνος Προετοιμασίας40 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος2 Ώρες
  • Συνολικός Χρόνος2 Ώρες 40 Λεπτά
  • Μερίδες8

    Για τη σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα θα χρειαστείτε

    Υλικά για την πορτοκαλόπιτα

    • 5 φύλλα ‏κρούστας
    • 4 ‏αυγά
    • 1/2 φλιτζ. ‏ζάχαρη
    • 1 φλιτζ. ‏καλαμποκέλαιο
    • 1 κάψουλα ‏βανίλια
    • 2 κουτ. γλυκού ‏μπέικιν πάουντερ
    • 220 γρ. ‏γιαούρτι στραγγιστό
    • ‏ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
    • ‏λίγο λάδι, για το σκεύος

    Υλικά για το σιρόπι

    • 1/2 φλιτζ. ‏νερό
    • 2 φλιτζ. ‏ζάχαρη
    • 1 1/2 φλιτζ. ‏φρέσκο χυμό πορτοκάλι
    • ‏ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
    • 1 ξυλάκι ‏κανέλα

    Εκτέλεση

    1

    Ανοίγετε τα φύλλα σε ένα μεγάλο ταψί και τα βάζουμε στο φούρνο, στον αέρα, στους 100°-120° C για περίπου 1 ώρα. Ανά τέταρτο γυρίζουμε τα φύλλα. Σκοπός δεν είναι να ψηθούν αλλά να ξεραθούν πολύ καλά. Αφού ξεραθούν, τα αφήνετε εκτός φούρνου να κρυώσουν. Τα σπάτε με τα χέρια και τα θρυμματίζετε σε πολύ-πολύ μικρά κομμάτια.

    2

    Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει και από την προηγούμενη μέρα. Βάζετε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το καλαμποκέλαιο και τη βανίλια. Χτυπάτε το μείγμα των αυγών σε υψηλή ταχύτητα, με το σύρμα, για 10 λεπτά, μέχρι να γίνει αφρός.

    3

    Εν τω μεταξύ, ανακατεύετε χωριστά το μπέικιν πάουντερ με το γιαούρτι και αφήνετε στην άκρη για 2 – 3 λεπτά. Σταματάτε το μίξερ, ρίχνετε μέσα στον κάδο το γιαούρτι και ανακατεύετε αργά και απαλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

    4

    Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού και λίγα-λίγα τα θρυμματισμένα ξερά φύλλα. Λαδώνετε ένα μέτριο ταψί ή οβάλ πυρέξ και απλώνετε μέσα το μείγμα. Το αφήνετε να ησυχάσει για 5 λεπτά, πριν ξεκινήσετε το ψήσιμο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C, στις αντιστάσεις (πάνω-κάτω) και ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα για 35 – 40 λεπτά. Περίπου στη μισή ώρα ψησίματος, ετοιμάζετε το σιρόπι:

    5

    Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 7 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει. Ανακατεύετε μόνο στην αρχή. Βγάζετε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά. Τρυπάτε την επιφάνεια με ένα καλαμάκι ή με μαχαίρι και περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι κουταλιά-κουταλιά. Ιδανικά, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για περίπου 2 ώρες προτού σερβίρετε. Έτσι θα προλάβει να απορροφηθεί πιο καλά το σιρόπι.

    Διαφήμιση

    σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα

    Πηγή: kathimerini.gr

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend