Γλυκές και Αλμυρές συνταγές από όλο τον πλανήτη!

Διαφήμιση

Φτιάξτε λαχταριστές σπιτικές γαλακτοφέτες Kinder!

Λαχταριστές σπιτικές γαλακτοφέτες Kinder! Πρόκειται για μια συνταγή που θα παιδιά σας θα λατρέψουν! Και όχι μόνο τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι. Σε ποιον δεν αρέσει μια γλυκιά, ελαφριά και δροσερή γαλακτοφέτα;

Φτιάξτε λαχταριστές σπιτικές γαλακτοφέτες Kinder!

σπιτικές γαλακτοφέτες
  • Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος25 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος40 Λεπτά
  • Μερίδες12

    Για τις σπιτικές γαλακτοφέτες Kinder θα χρειαστείτε

    Υλικά για τις γαλακτοφέτες

    • 4 ‏αυγά
    • 50 γρ. ‏ζάχαρη
    • 2 κ.σ. ‏μέλι
    • 2 κ.σ. ‏γάλα
    • 100ml ‏λάδι
    • 25 γρ. ‏τριμμένη φρυγανιά
    • 20 γρ. ‏κακάο
    • 30 γρ. ‏αλεύρι
    • 1 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ
    • ‏ρούμι ή κονιάκ (προαιρετικά)

    Υλικά για τη γέμιση κρέμα

    • 200ml ‏συμπυκνωμένο γάλα (εβαπορέ)
    • 50 γρ. ‏μέλι
    • 150ml ‏γάλα (> 3% λιπαρά)
    • 4 φύλλα ‏ζελατίνης
    • 200ml ‏κρέμα γάλακτος για σαντιγί

    Εκτέλεση

    1

    Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να φουσκώσει.

    2

    Προσθέστε το μέλι το κονιάκ και το γάλα, και στη συνέχεια, σταδιακά το λάδι.

    3

    Όλα τα ξηρά συστατικά (φρυγανιά το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν) αναμιγνύονται μαζί, και στη συνέχεια αναμείξτε στο παραπάνω μείγμα Τέλος προσθέτετε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι. Αναμειγνύετε καλά.

    4

    Ρίχνετε το μισό από το μείγμα στο ταψί καλυμμένο με χαρτί λαδόκολλας. Για να εξασφαλίσετε μια ακριβή διαίρεση της ζύμης και, ως εκ τούτου, δυο ισοπαχείς βάσεις ζυγίζετε το μπολ που περιέχει την ζύμη ,και βάζουμε το μισό.. Αυτό είναι το ποσό που πρέπει να χύσετε μέσα στο ταψί, στη συνέχεια αφήστε το να σταθεροποιηθεί μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο πάχος.

    5

    Χτυπήστε το ταψί πάνω στον πάγκο για να φύγουν οι φουσκάλες.

    6

    Ψήνετε το Κέικ στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά, ή μέχρι το κέικ περάσει το «τεστ της οδοντογλυφίδας».

    7

    Βγάλτε από το ταψί, χρησιμοποιώντας χαρτί ψησίματος και το αφήνετε να κρυώσει σε μια σχάρα (χωρίς να αφαιρέσετε το χαρτί).

    8

    Επαναλάβετε τη διαδικασία και το ψήσιμο και με το υπόλοιπο μισό της ζύμης.

    Για την κρέμα

    9

    Βάζετε το φρέσκο γάλα να βράσει, και όταν άρχισε να βράζει, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνας, που προηγουμένως έχουν ενυδατωθεί σε κρύο νερό για 2-3 λεπτά, στη συνέχεια συμπιέζετε στο χέρι σας για να αφαιρέσετε το νερό τους.

    10

    Ανακατέψτε με λίγο γάλα μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη, και στη συνέχεια, ρίξτε όλο το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς, πάνω από συμπυκνωμένο γάλα και το μέλι.

    11

    Τέλος, προσθέστε τη σαντιγί. Αλλά πρώτα κάνετε τα ακόλουθα βήματα: α)το πακέτο κρέμας βάλτε το στον καταψύκτη 15 λεπτά πριν χρησιμοποιηθεί  &  β)βάλτε σε ένα μπολ κρύο νερό ή παγάκια και μέσα σε αυτό ένα άλλο μπολ και χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.

    12

    Η κρέμα που προκύπτει θα είναι υγρή και μπορεί να απορροφηθεί στη ζύμη, γιαυτό τοποθετήστε στο ψυγείο 30 λεπτά. Σε ένα δίσκο σερβιρίσματος ή σε ένα άλλο ταψί ρίξτε λίγη ζάχαρη άχνη και τοποθετείστε το ένα φύλλο ψημένης ζύμης , κατόπιν βγάλτε την λαδόκολλα.

    13

    Βγάλτε την κρέμα από το ψυγείο, ανακατέψτε απαλά και απλώστε πάνω στο ψημένο κέικ.

    14

    Τοποθετείστε και το δεύτερο φύλλο κέικ από πάνω πιέζοντας απαλά.

    15

    Διατηρείστε τις kinder γαλακτοφέτες στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν από το σερβίρισμα.

    Διαφήμιση

    Βαθμολόγησε τη συνταγή!

    Διαφήμιση

    Σου προτείνουμε

    Μπορεί επίσης να σας αρέσουν
    Αφήστε μια απάντηση

    Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

     
    Σου άρεσε η συνταγή; Αν ναι, κάνε Like στη σελίδα μας και δες τις καλύτερες συνταγές!
    Send this to a friend