Γλυκό του κουταλιού σταφύλι
Μια πολύ ωραία συνταγή γλυκό του κουταλιού σταφύλι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που μπορείτε να ετοιμάσετε για να κεράσετε τους καλεσμένους σας μαζί με τον καφέ, ή ακόμα και να το προσφέρετε ως δώρο σε μία σας επίσκεψη!
Συνταγή που δεν πρέπει να χάσεις: Γλυκό κουταλιού κάστανο!
Γλυκό του κουταλιού σταφύλι
- Χρόνος Προετοιμασίας25 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος10 Λεπτά
- Συνολικός Χρόνος35 Λεπτά
- Μερίδες6
Για το γλυκό του κουταλιού σταφύλι θα χρειαστείτε
- 1 κιλό Σταφύλι (σουλτανίνα)
- 1/2 κιλό Ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι Νερό
- 1 κλωνάρι Αρμπαρόριζα
- 1/2 Λεμόνι (χυμός)
- 200 γραμμάρια Αμύγδαλο καβουρντισμένο
Εκτέλεση
Αφού πλύνετε το σταφύλι και το στραγγίσουμε, το βάζετε σε κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά του, περίπου 6-7 λεπτά.
Έπειτα προσθέτετε τη ζάχαρη και το νερό.
Ξαφρίζετε την επιφάνεια όποτε είναι αναγκαίο.
Αφήνετε το γλυκό να δέσει σε χαμηλή φωτιά.
Τέλος, προσθέτετε το λεμόνι, τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και την αρμπαρόριζα και αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό.
Για να ετοιμάσετε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα
Αραδιάζετε τα αμύγδαλα σε ταψάκι και ψήνετε για 10 λεπτά στους 200οC μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή: argiro.gr