Cheesecake τριπλής σοκολάτας death by chocolate
Ένα cheesecake τριπλής σοκολάτας ύμνος στην σοκολάτα, το cheesecake death by chocolate σίγουρα πρέπει να το δοκιμάσετε! Όσοι λατρεύετε τη σοκολάτα θα μας ευγνωμονείτε!
Αν νηστεύεις, σου έχουμε την τέλεια συνταγή για νηστίσιμο cheesecake με μπισκότα!
Cheesecake τριπλής σοκολάτας death by chocolate
- Χρόνος Προετοιμασίας25 Λεπτά
- Χρόνος Μαγειρέματος1 Ώρες
- Συνολικός Χρόνος1 Ώρες 25 Λεπτά
- Μερίδες10
Για το cheesecake τριπλής σοκολάτας death by chocolate θα χρειαστείτε
Υλικά για τη βάση
- 24 μπισκότα όρεο
- 6 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
- αλάτι
Υλικά για το cheesecake
- 4 τεμάχια των 200 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 3/4 του φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/2 φλ. καστανή ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1/4 του φλ. κακάο σε σκόνη
- 255 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας λιωμένη
- 1/4 του φλ. αλάτι
Υλικά για τη γκανάς
- 1 1/2 φλ. κουβερτούρα σοκολάτας σε σταγόνες
- 3/4 κρέμα γάλακτος
- τριμμένη σοκολάτα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 C και τοποθετείτε την σχάρα στη μέση του φούρνου.
Προχωράτε στη βάση
Σε μια σακούλα που κλείνει αεροστεγώς ή σε μπλέντερ θρυμματίζετε τα μπισκότα όρεο μέχρι να γίνουν ψιλά με ελάχιστα κομμάτια.
Μεταφέρετε σε ένα μπολ και προσθέστε το βούτυρο και το αλάτι. Ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να μοιάζει σαν υγρή άμμο.
Συνεχίζετε με το cheesecake
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε το τυρί κρέμα, τις ζάχαρες ,το κακάο και το αλάτι μέχρι να γίνουν λεία.
Προσθέτετε τα αυγά (ένα τη φορά) χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Στο τέλος ενσωματώνετε τη λιωμένη σοκολάτα.
Απλώνετε βούτυρο σε μια φόρμα 23 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα. Στη συνέχεια τοποθετείτε τη βάση μπισκότο και την πιέζετε προς τα κάτω και λίγο στα τοιχώματα. Από πάνω περιχύνετε το μείγμα του cheesecake.
Ψήνετε για 1 ώρα και 15 λεπτά μέχρι το cheesecake να έχει σχεδόν ψηθεί στο κέντρο.
Στη συνέχεια αφήνετε το cheesecake στο ψυγείο για 4 ώρες ή για όλη τη νύχτα.
Φτιάχνετε την γκανάς
Τοποθετείτε τη σοκολάτα σε σταγόνες σε πυρίμαχο μπολ.
Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση.
Περιχύνετε την σοκολάτα με τη καυτή κρέμα γάλακτος , αφήνετε το μείγμα να καθίσει 3 λεπτά και ανακατεύετε μέχρι να γίνει λεία η γκανάς.
Περιχύνετε το cheesecake με την γκανάς και διακοσμείτε με τριμμένη σοκολάτα. Αφήνετε για άλλα 10 λεπτά στο ψυγείο ώστε να στερεοποιηθεί η γκανάς.